רולדת שוקולד במילוי שמנת אספרסו

1:10 PM Unknown 0 Comments

מתכון משודרג לרולדה הקלאסית והטובה, מתכון שכיף להכין עם מספר שלביי הכנה, מומלץ להיצמד למתכון על מנת לקבל עוגה טעימה וקרם עשיר בטעמים.

לרולדה
4 חלבונים
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כוס קמח מנופה
4 כפות אבקת קקאו
2 כפות אבקת שוקולית
1/2 כפית אבקת אפייה

לקרם:
חבילת שמנת מתוקה להקצפה
2 קפסולות אספרסו
רבע כוס חלב
חצי כפית תמצית וניל.

לציפוי:
2 חבילות שוקולד מריר

כוס שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הרולדה:
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר במשך דקות אחדות עד לקבלת קצף לבן, אחיד וסמיך.
מוסיפים את החלמונים,הקקאו ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית תנור רחבה מרופדת בנייר אפיה עם טיפה קקאו.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דקות.
מצננים והופכים על מגבת, לאחר מכן מגלגלים לצורת רולדה ריקה ומניחים בצד

במקביל מכינים את הקרם:
מקציפים את השמנת עד קבלת קצפת אחידה.
מוסיפים את הקפה, הווניל והחלב ולהמשיך להקציף בעדינות עד קבלת קרם אחיד.

פותחים את הרולדה המגולגלת, ממורחים את הקרם על הרולדה ומגלגלים שוב.

מכינים את ציפוי הגנאש:
מרתיחים את השמנת המתוקה
ממיסים את השוקולד בשמנת תוך כדי ערבוב ומצננים מעט, מצפים את העוגה בגנאש, מקשטים עם מעט אבקת סוכר מצננים כשעה במקרר ומגישים. 

0 comments: