זנגולה-בצק מטוגן בסירופ סוכר
זנגולה-שבלולי בצק מטוגנים בסירופ סוכר
קינוח עיראקי שחייב לנסות, מצורף סרטון שמסביר בצורה נפלאה
איך להכין אותו מדויק וטעים.
מוגש באהבה
מצרכים:
15 גרם שמרים
1/2 2 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1/2 3 כוסות קמח
לסירופ
1/2 1 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מי ורדים או מקל קינמון
שמן
אופן הכנת הזנגולה
ממיסים שמרים מים פושרים ומוסיפים סוכר.
ומוסיפים את יתרת המים, תוך ערבוב מהיר במטרף.
מוסיפים קמח בהדרגה וטורפים מהר לתערובת סמיכה.
מכסים ומניחים לתפוח- שעה וחצי.
חוזרים על לישה והתפחה עוד פעמיים, לפחות. הבצק מתקבל אוורירי ודליל.
מחממים בסיר רחב שמן בגובה 7 ס"מ לפחות.
לשים שוב את הבצק.
שמים בשקית זילוף 2-3 כפות בצק,(או בקבוק כמו של קטשופ) ומזלפים גלילים ספירליים לתוך השמן החם
מטגנים לגוון חום משני הצדדים.
מניחים על נייר סופג או מניחים במסננת .
טובלים בסירופ בעודן חמות מאוד, ומוציאים מיד.
להגיש חם או קר.
אופן הכנת הסירופ
לימון עם מים וסוכר- להרתיח ולבשל על להבה נמוכה 25 דקות.
להוסיף מי ורדים ולבשל עוד 5 דקות. לצנן.
בתאבון
0 comments: