פלפלים ממולאים בבשר ואורז
פלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות, מתכון מקסים לארוחת החג שבא עלינו לטובה. אומרים שמצווה להיות בשמחה בחג, הסיר הזה בטוח יעזור במשימה...חג שמח לכולם
מוגש באהבה.
מרכיבים:
3 פלפלים אדומים (גמבה)3 פלפלים ירוקים מתוקים
כף שמן
6 שיני שום כתושות
2 בצלים קצוצים דק
חצי ק"ג בשר מס' 2 טחון (בקשו מהקצב בקצביה)
צרור כוסברה
3/4 כוס אורז פרסי
חצי כוס מים
חצי כפית כמון
פלפל
מלח
לרוטב:
6 עגבניות בשלות מגורדות
בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום כתוש
כף שמן
מלח
כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס מים
פלפל חריף קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
המילוי:
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את הבשר יחד עם השום והכוסברה ומטגנים עד שינוי צבעו של הבשר.
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את הבשר יחד עם השום והכוסברה ומטגנים עד שינוי צבעו של הבשר.
מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים היטב ללא הפסקה.
מוסיפים חצי כוס מים עד לרתיחה.
מבשלים בין 7-8 דקות עם המכסה על אש נמוכה ומורידים את הסיר מהאש.
מבשלים בין 7-8 דקות עם המכסה על אש נמוכה ומורידים את הסיר מהאש.
מורידים את הראש לכל פלפל ושומרים להמשך.
ממלאים את הפלפלים עם המילוי ומניחים בצד.
ממלאים את הפלפלים עם המילוי ומניחים בצד.
הרוטב:
בסיר חסין חום שמותאם לתנור מטגנים בצל עד שקיפות.
מוסיפים העגבניות, מים, מלח, פלפל חריף ושום.
בסיר חסין חום שמותאם לתנור מטגנים בצל עד שקיפות.
מוסיפים העגבניות, מים, מלח, פלפל חריף ושום.
מוסיפים את הכוסברה ומניחים את הפלפלים בסיר.
יוצקים מעט מהרוטב לתוך הפלפלים.
יוצקים מעט מהרוטב לתוך הפלפלים.
מכסים את הפלפלים, מכסים את הסיר ומבשלים כ40 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מורידים מהאש ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ35 דקות.
0 comments: