אמפנדס - כיסון דרום אמריקאי ממולא בשר

4:27 AM Unknown 0 Comments

אמפנדס, כיסון דרום אמריקאי ממולא בבשר, אפוי בתנור.
קריספי, פיקנטי וטעים.
מוגש באהבה.

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
23/ כוס שמן קנולה
כפית שטוחה של מלח
1/4 2 כוסות מים פושרים

מצרכים למלית:
חצי ק"ג בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים דק
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 שיני שום כתושות
5 ביצים קשות מקולפות וחתוכות
מלח 
פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 ביצים טרופות לזיגוג

אופן ההכנה הבצק:
בקערת המיקסר מערבבים את המים ,השמן ,הקמח והמלח.
לשים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים את הבצק בצד בזמן הכנת המלית.

אופן הכנת המלית:
במחבת רחבה מחממים שמן  ומטגנים את הבצל הלבן עד הזהבה.
מוסיפים את הבצל הירוק, השום והבשר וממשיכים לטגן כ2 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר המצרכים למעט הביצים ומטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר משחים.

הכנת האמפנדס:
מחלקים את הבצק לשניים.
מקמחים את השיש מעט ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ .
קורצים עיגולים בעזרת ספל רחב. 
במרכז כל עיגול בצק מנחים כף מהמלית מעט ומעט מהביצה החתוכה.
מקפלים ומגלגלים את הקצוות כלפי פנימה בעדינות.
מורחים את האמפנדס בביצה טרופה 
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד השחמה.
בתיאבון.

0 comments: