עוף אפוי ברוטב לימון ודבש עם זיתים שחורים
מתכון מדליק לשבת, הטעם הלימוני עם איזון נכון של מתיקות הדבש אכן שילוב ראוי.מתכון שקל ונחמד להכין ללא מאמצים מיותרים ועם המון טעם.
מוגש באהבה.
מצרכים:
חצי קילו כרעיים עוף טרי
2 לימונים חתוכים לפרוסות
כוס זיתים שחורים לא מגולענים
בצל חתוך לפרוסות
לרוטב:
מיץ מלימון שלם
2 כפות דבש
רבע כוס שמן זית
חצי כוס מים
6 שיני שום שלמות
כפית מרק עוף
כפית כרכום
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה.
מניחים את העוף, הבצל והזיתים בתבנית חסינת חום.
מניחים את פרוסות הלימון ויוצקים את הרוטב על העוף.
מכסים את התבנית ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
אחרי שעה, מורידים את מכסה התבנית ואופים כחצי שעה נוספת.
מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

0 comments: