עוף אפוי במרינדת מייפל, סויה וצ'ילי
מתכון מיוחד, מתוק, מלוח ומעט חריף.המרינדה יוצרת זיגוג נפלא על העוף וביחד עם נגיעה של בצל ירוק הביס פשוט נפלא.
מתים לשבתות וחגים, להגיש לצד אורז לבן.
מצרכים:
6 חתיכות של כרעיים עוף טרי
2 בצלים ירוקים קצוצים
למרינדה:
חצי כוס סירופ מייפל
3 כפות סויה
3 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות שמן זית
כפית תימין יבש
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כלל מצרכי המרינדה ומניחים במקרר לשעה.
מניחים את העוף ביחד עם הבצל ירוק בתבנית חסינת חום.
יוצקים את המרינדה על העוף שבתבנית ומעסים את העוף בידיים.
מכסים את התבנית במכסה או נייר אלומיניום במידה ואין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במצב טורבו כשעה.
לאחר כשעה של אפייה מורידים את המכסה או את נייר האלומיניום וממשיכים באפיה באותה טמפרטורה כ20 דקות נוספות.
מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
מניחים את העוף ביחד עם הבצל ירוק בתבנית חסינת חום.
יוצקים את המרינדה על העוף שבתבנית ומעסים את העוף בידיים.
מכסים את התבנית במכסה או נייר אלומיניום במידה ואין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במצב טורבו כשעה.
לאחר כשעה של אפייה מורידים את המכסה או את נייר האלומיניום וממשיכים באפיה באותה טמפרטורה כ20 דקות נוספות.
מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

0 comments: