קציצות בשר ברוטב עגבניות

3:25 AM Unknown 0 Comments

תבשיל קציצות ברוטב אדום,
יש  סוד לסיר המפורסם עם הקציצות
מי שמכיר יודע שאין דבר שמאחד משפחה יותר מסיר קציצות
הוא יכול לגשר על כל פער ולכבות כל מריבה לכן חשוב לבשל אותו באהבה.
הפעם המתכון מוקדש לאיש מאוד מיוחד - חנן גנון.

מוגש באהבה.

לקציצות:

1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ גס
תפוח אדמה מגורר בפומפיה
צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית תבלין ראס אל חנות
2 כפות מים
2 כפות שמן
חצי כפית כמון
חצי כפית כרכום
מלח
פלפל

לרוטב:
4 עגבניות מגורדות בפומפיה
כף פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
רבע כוס שמן
חצי כפית כורכום
פלפל
מלח
כוס מים


אופן ההכנה
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים וקורצים כדורים שווים בגודלם.
מניחים בצד ומתחילים בהכנת הרוטב.
בסיר גדול מחממים שמן, כאשר השמן רותח מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את השום, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות והתבלינים.
מבשלים כ7 דקות תוך הקפדה על ערבוב.
מוסיפים את המים, מורידים לאש קטנה ומסדרים את הקציצות בעדינות בסיר.
מבשלים על אש קטנה כ35 דקות עד סמיכות הרוטב
מגישים למרכז השולחן

0 comments: