המתכונים שלכם - דג סלמון אפוי ברוטב יין לבן, שום ולימון - אריאל נגר

11:08 AM Unknown 0 Comments


מתכון מקסים של אריאל נגר, סלמון ברוטב קלאסי של יין לבן מעט ללימון והרבה שום.
מוגש על מצע של ירקות שורש.
פשוט נהדר.

מוגש באהבה.

מצרכים:

4 חתיכות סלמון (פילה או סטייק ללא עור)
6 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוצה 
¾ כוס יין לבן חצי יבש
מיץ מלימון גדול
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
פלפל שחור (כפית וחצי)
מלח
כורכום (חצי כפית)
כמון (כפית)
מעט שמן זית


אופן ההכנה:

יש להשרות את הדגים במלח ולימון במקרר לפחות שעה לפני ההכנה.

לערבב בתבנית אלומיניום את פרוסות העגבנייה והבטטה עם מעט שמן זית, מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.
 
להכניס לתנור על מצב גריל 200°  כרבע שעה.

לערבב בקערה את היין, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס, כוסברה קצוצה, כורכום, כמון, והשום הכתוש.

לאחר רבע שעה, להוציא את הירקות האפויים ולסדר ממעל את חתיכות הדג, ולצקת מעל את הרוטב שהכנו. 

לאפות בגריל 15-20 דקות נוספות, ללא כיסוי עד שהשום מזהיב.

בתיאבון!

0 comments: