סלמון אפוי ברוטב חרדל, בוטנים ודבש
ארוחת חג מקסימה, נגיעות של אסיה עם חריפות של המטבח של אמא.
מתכון מקורי שהופיע לראשונה על שולחננו בערב פסח אשתקד, האורחים היו מרוצים ונתנו המון חיוכים.
בהחלט מתכון שראוי להופיע על שולחן חג הסוכות.
מוגש באהבה אין סופית.
מצרכים:
4 פלטים של דג סלמון טרי
מצרכים לרוטב:
4 כפות דבש
2 כפות שמן זית
2 כפיות סחוג ירוק
2 כפות חרדל
3 שיני שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
50 גרם בוטנים טחונים
אופן ההכנה:
מערבבים את מצרכי הרוטב בקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מניחים את פילה הסלמון בתבנית חסינת חום עם נייר אפיה.
יוצקים מהרוטב על הסלמון בנדיבות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ35 דקות.
מוציאים, מצננים מעט ומגישים.


0 comments: