אורז עם אגוזי מלך ורוזמרין
השילוב של אגוזי מלך ורוזמרין מתבקש וביחד עם אורז שיוצא אחד אחד הטעם משגע.
מצרכים:
2 כוסות אורז2 כוסות מים
כף שמן זית
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתוש
2 גבעולי רוזמרין טרי / כפית רוזמרין יבש
חצי כפית כמון
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את השום, האגוזים, הרוזמרין והתבלינים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את האורז ומטגנים כ2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב (שהאורז לא ידבק לסיר)
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומכסים במכסה עם מגבת.
מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות, מכבים את האש, לא מורידים את המכסה!! וממתינים כ10 דקות נוספות.
מגישים למרכז השולחן.


0 comments: