מאכלי עדות - קוסקוס
קוסקוס, הגרגרים שמשגעים את בני עדות המזרח, הנימוחות של הקוסקוס עם המרק העשיר בירקות פשוט עושים חם בלב.מוגש לפניכם מתכון פשוט להכנת קוסקוס בייתי, מומלץ בחום לבשל את שקית הקוסקוס האורגני של סוגת.
מוגש באהבה.
חבילת קוסקוס אורגני של סוגת
למרק:
חצי ק"ג כרעיים ושוקיים של עוף (לא חובה)
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו כל הלילה
4 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן
3 גזרים חתוכים לפרוסות
5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 קישואים חתוכים לפרוסות
2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
כרוב חתוך לרבעים
3 בצלים חתוכים לרבעים
רבע דלעת חתוכה לקוביות
2 ליטר מים
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף גדושה של אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן המופיעות על גבי החבילה ומניחים בצד.
אופן הכנת המרק:
בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן.
מטגנים את העוף מכל הכיוונים עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את השום וגרגרי החומוס ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את הירקות וממשיכים לטגן כ5 דקות תוך כדי הקפדה על ערבוב על מנת שהירקות לא ידבקו.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את כל הירקות, מורידים לאש בינונית ומבשלים כשעה.
מורידים מהאש ומצננים מעט.
מוזגים את הקוסקוס בצלחת עמוקה ויוצקים בנדיבות את המרק מעל הקוסקוס

0 comments: