פסטה פנה ברוטב אלפרדו עם נגיעות סלמון

12:30 PM Unknown 0 Comments


מתכון איטלקי נפלא.
רוטב אלפרדו קלאסי עם נגיעות של דג סלמון צרוב, פשוט מנה נהדרת.
מוגש באהבה.

מצרכים:
500 גרם פסטה פנה
200 גרם סלמון טרי חתוך לרצועות דקות
2 כפות שמן זית
בצל ירוק קצוץ דק

לרוטב:
50 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת לבישול צמחית
בצל קצוץ דק
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
3 שיני שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה במים רתוחים עד שהיא רכה, מסננים ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:
במחבת עמוקה מטגנים את הבצל בחמאה עד שקיפות.
מוסיפים את השום וגבינת וממשיכים לבשל כ3 דקות נוסופת תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השמנת והתבלינים, מרתיחים ומורידים לאש נמוכה.
מבשלים כ7 דקות עד שהרוטב מסמיך, מורידים מהאש ומניחים בצד.

במחבת פסים מחממים את השמן זית ומטגנים קלות את הסלמון כ2 דקות מכל צד.
מוסיפים את הסלמון לרוטב, ומוזגים את הרוטב לסיר הפסטה
מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים עם מעט בצל ירוק ומגישים.

0 comments: