פרגיות ממולאות בשר וירקות אפויות בתנור

12:12 PM Unknown 0 Comments

מצרכים:
1 קילו פרגיות 
10-12 עגבניות שרי חתוכות לחצאים


למילוי:
חצי קילו בשר טחון
חצי כרוב לבן
2 בצלים ירוקים
1 גזר מגורד בפומפיה
1 בצל קצוץ כף רוטב סויה
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
מלח פלפל

לרוטב:
2 כפות דבש
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן זית
3 כפות מים
כף אבקת מרק עוף
בצל ירוק קצוץ דק
צרור כוסברה קצוץ 
פלפל ירוק חריף קצוץ
מעט מלח (המיונז והמרק עוף נותנים מליחות)


אופן ההכנה:
מערבבים את כלל מצרכי הרוטב בקערה נוספת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
על קרש חיתוך דופקים מעט את הפרגיות בפטיש על מנת להשטיח אותן.
מערבבים את כלל מצרכי המילוי בקערה עמוקה.
מניחים במרכז כל פרגית כף גדושה מתערובת המילוי.
מגלגלים את הפרגיות וקושרים באמצעות חוט תפירה (ראו תמונה)
מסדרים את הפרגיות בתבנית חסינת חום.
מוציאים את הרוטב מהמקרר, יוצקים את הרוטב באופן שווה על הפרגיות ומכסים את התבנית
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה.
מורידים את המכסה ואופים כ15 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ומגישים. 




0 comments: