לראש השנה - צלי בקר עם ירקות שורש אפוי בתנור
מתכון מנצח לראש השנה, שתיהיה שנה מתוקה, מוגש באהבה.
נתח בקר מספר 6 (קילו וחצי בערך)
2 כפות שמן
2 כפות דבש
1 כף שמן זית
3 קולורבי חתוכים גס
5-4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
4-5 גזרים חתוכים לרבעים
3 בצלים חתוכים גס
3 קישואים חתוכים גס
ראש שום מקולף
חצי כפית כמון
כף שטוחה של תימין קצוץ
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
במחבת רחבה מחממים שמן.
בינתיים מעסים את נתח הבשר בשמן זית, דבש ובתבלינים.
מניחים במחבת את הירקות ואת נתח הבשר וצולים מכל הכיוונים כ3-4 דקות מכל כיוון.
מוסיפים את השום וצולים כדקה נוספת.
מעבירים את הכול לתבנית חסינת חום ומכניסים לתנור שחומם מראש 190 מעלות לשעה וחצי.
מצננים מעט פורסים ומגישים.


0 comments: