פאי שקדים קלאסית
פאי שקדים קלאסית עם נגיעות של תפוחים,מנה אישית ומתוקה
שווה את המאמץ
מוגש באהבה.
מצרכים ל4 עוגות אישיות:
לבצק:
200 גרם קמח לבן מנופה
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים פושרים
ביצה טרופה
קורט מלח
2 כפות ריבת תפוחים איכותית
למלית
80 גרם סוכר
70 גרם חמאה
100 גרם שקדים טחונים לאבקה
2 ביצים
כף רום
כף גדושה של קורנפלור
לקישוט:
כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
הבצק:
בקערה עמוקה מערבבים את הקמח, סוכר, מלח, הביצים והמים.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה, שוטפים ידיים היטב ולשים באמצעות הידיים עד קבלת מרקם אחיד
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל45 דקות.
מכינים את מלית השקדים:
בקערה עמוקה מערבבים את החמאה, סוכר, ביצים, ואבקת השקדים הטחונים עד קבלת תערובת אחידה ומניחים בצד
מכינים 4 תבניות של עוגת פאי/ טארט עגולה 12 בגודל ס"מ:
מרדדים את הבצק ומכסים את התבניות בבצק, משטחים אתת התבניות וחותכים את השאריות מהקצוות מכסים את התבניות עם הבצק בנייר כסף ומשטחים את הנייר כסף היטב על הבצק, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10 דקות.
מוצאים מהתנור ומורחים ריבת תפוחים על הבצק האפוי. יוצקים את תערובת השקדים בתבניות, מפזרים שקדים טחונים מעל כל עוגה ומכניסים לתנור ל25 דקות נוספות עד השחמה.

0 comments: