המתכונים שלכם - עוגת תפוזים ויוגורט - ליאת רוגל
מרעננת ולא שגרתית והכול בקלי קלות.
הקרדיט מגיע לליאת רוגל.
מוגש באהבה!
מרכיבים:
לתחתית:
כוס מים
כוס סוכר
שני תפוזים חתוכים לפרוסות
כפית חמאה(לשימון התבנית)
1/4 כוס סוכר חום
לעוגה:
200 מ"ל יוגורט
4 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
חצי כוס סולת
תפוז חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים ומוסיפים להם את הסוכר מורידים ללהבה בינונית עד שנוצר סירופ.
לסירופ הסוכר מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים כ10 דק'
משמנים היטב בחמאה תבנית בקוטר 26.
מפזרים סוכר חום באופן אחיד ועליו את פרוסות
התפוזים שבושלו בסירופ לאורך כל התבנית
מקציפים 4 ביצים עם 3/4 כוס סוכר במהירות בינונית
מוסיפים 200 מ"ל יוגורט 3/4 כוס שמן וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.
מוסיפים כוס וחצי קמח, שקית אפיה, וחצי כוס סולת .
טוחנים את קוביות התפוז בבלנדר ומוסיפים למלית העוגה
עד קבלת מרקם אחיד וסמיך.
מסדרים את את הבלילה בתבנית בצורה שווה על פרוסות התפוזים
ואופים כ40 דק' בתנור שחומם מראש ב180 מעלות
מוציאים והופכים בזהירות


0 comments: