בשר ראש ברוטב אדום, מהמטבח של אמא
מתכון מנצח של אימי היקרה, טעם של בית וילדות בלתי נשכחת, כל פעם שאני מגיע לביקור מחכה לי סיר מדהים שכזה ביחד עם החיוך של אמא שעושה רק טוב.
המצרכים מעט לא מדויקים מכיוון שאמא מבשלת רק לפי העין וקשה לה להמיר את זה למידות הרצויות.
השתדלתי שהמתכון יהיה הכי קרוב למקור.
מוגש באהבה
מצרכים:
קילו בשר ראש
ליטר וחצי מים רתוחים
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
רבע כוס שמן
4 פלפל שאטה יבש (לא חובה:לאהובי החריף)
7 שיני שלמות קצוצות
2 כוסות מים נוספות
מעט מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את הבשר בסיר עם מים רתוחים כשעה ורבע.
מסננים וחותכים לקוביות.
מניחים את הבשר בסיר ביחד עם התבלינים, השמן והמים ומבשלים כ25 דקות עד קבלת רוטב סמיך.
מצננים מעט ומגישים.
המצרכים מעט לא מדויקים מכיוון שאמא מבשלת רק לפי העין וקשה לה להמיר את זה למידות הרצויות.
השתדלתי שהמתכון יהיה הכי קרוב למקור.
מוגש באהבה
מצרכים:
קילו בשר ראש
ליטר וחצי מים רתוחים
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
רבע כוס שמן
4 פלפל שאטה יבש (לא חובה:לאהובי החריף)
7 שיני שלמות קצוצות
2 כוסות מים נוספות
מעט מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את הבשר בסיר עם מים רתוחים כשעה ורבע.
מסננים וחותכים לקוביות.
מניחים את הבשר בסיר ביחד עם התבלינים, השמן והמים ומבשלים כ25 דקות עד קבלת רוטב סמיך.
מצננים מעט ומגישים.


0 comments: