תבשיל אורז וצלעות טלה

2:35 AM Unknown 0 Comments

מתכון אדיר מבית אמא, צלעות טלה לצד אורז וצנוברים.
טעם בייתי אסלי ונכון, לא מסובך להכנה וכל מי שיאכל יגיד תודה עשרות פעמים.
מוגש באהבה.


תבשיל אורז וטלה
700 גרם בשר טלה (עדיפות לצלעות)
4 כוסות אורז
50 גרם צנוברים
50 גרם שקדים קצוצים (לא חובה)
ליטר וחצי מים
בצל גדול חתוך לפרוסות
2
פלפלים צ'ילי חריף
2 גזרים מגורדים בפומפיה
2 כפות שמן זית
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה
4 שיני שום כתוש
2 ראשי שום שלמים
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
בסיר חסין חום (שמתאים לאפיה) מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את בשר הטלה וצורבים מכל הכיוונים.
מוסיפים את שיני השום הכתוש והפלפלים ומטגנים כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את המים והתבלינים מערבבים היטב ומרתיחים.
מוסיפים את האורז, הצנוברים והשקדים ומבשלים כ20 דקות.
מניחים את שני ראשי השום מעל התבשיל ומכסים את הסיר.
מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל160 מעלות כשעה וחצי.
במידה ואין ברשותכם סיר חסין חום ניתן להעביר את התבשיל לתבנית עמוקה לכסות היטב בנייר אלומניום ולאפות בתנור לפי ההוראות מעלה.

0 comments: