פילה סלמון ברוטב קרמל פיקנטי

מוגש באהבה:
מצרכים:
4 חתיכות פילה סלמון
2 כפיות שמן זית
מעט מלח
מעט פלפל שחור
לקרמל:
2 כפות סילאן
2 כפות סוכר
לרוטב:
כף סילאן
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
6-8 שיני שום שלמות
כף רוטב צ'ילי חריף
5 שיני שום כתוש
מיץ מחצי לימון
חצי כוס מים
מלח
אופן ההכנה:
תחילה משמנית את הדגים, ממליחים ומפלפלים.
מניחים על מחבת פסים וצולים כ3 דקות מכל צד, מורידים מהאש ומעבירים לתבנית חסינת חום.
מכינים את הרוטב, מערבבים את כלל מצרכי הרוטב ומניחים במחבת.
מרתיחים, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ5 דקות.
מורידים מהאש ובוזקים על הדגים בתבנית.
מכינים את הכרמל, ממיסים את הסוכר במחבת על אש גבוהה ביחד עם הסילאן עד קבלת קרמל צמיגי, מורחים את הקרמל על הדגים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל12 דקות.
0 comments: