פיצה איטלקית כשרה לפסח

12:35 PM Unknown 0 Comments

מתכון מצוין לחול המועד,
פיצה כשרה לפסח עם כל התוספות שאוהבים.
המתכון של רחל מדמוני היקרה

לבצק:
4 כוסות מים (800 מ"ל)
חצי כוס שמן זית
3 וחצי כוסות של קמח מצה
7 ביצים
חצי שקית אבקת אפיה
כפית מלח

לרוטב:
4 עגבניות מגורדות בפומפיה
2 כפות שמן זית
4 שיני שום כתוש
בצל קצוץ דק
25 גרם חמאה
כף פפריקה מתוקה
כפית אורגנו יבש
חבילה קטנה של רסק עגבניות
פלפל
כפית שטוחה של מלח

תוספות:
שקית של גבינה צהובה מגורדת
חופן זיתים שחורים פרוסים
חופן זיתים ירוקים מגולענים וחצויים
אורגנו טרי (לא חובה)
*כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הפיצה
אופן ההכנה:

הבצק:
מרתיחים בסיר את המים השמן והמלח.
מוסיפים קמח מצה מערבבים היטב ללא הפסקה עד קבלת מרקם אחיד
מעבירים למיקסר ומתחילים לערבב במהירות בינונית.
מוסיפים את הביצים בהדרגה בלי לעצור את פעולת המיקסר.
מניחים בצד ומצננים מעט.

עוברים להכנת הרוטב:
בסיר עמוק מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את השמן זית.
מטגנים את השום כדקה ומוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב.
מוסיפים את התבלינים היבשים והרסק עגבניות.
מערבבים היטב ומורידים לאש נמוכה.
מבשלים כרבע שעה ומורידים מהאש.

הכנת הפיצה:
מרדדים את הבצק לצורה עגולה או מרובעת מה שאוהבים.
מעבירים את הבצק בעדינות לתבנית חסינת חום.
יוצקים בנדיבות מהרוטב של בפיצה ומורחים על הבצק באופן אחיד.
מפזרים את הגבינה והתוספות באופן אחיד על הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות עז שהבצק מזהיב בקצוות.

בתאבון.

0 comments: