כשר לפסח: קובה אורז
קובה אורז במרק ירקות חמצמץ, מתכון עממי לשולחן ליל הסדר.

מוגש באהבה.מתכון: שושנה מוסלי
אומנם כשר לפסח אבל הטעם אפילו יותר מוצלח מקובה סולת.


תמונה: נאוה מלכה
מצרכים:
קילו אורז שטוף
750 גרם חזה עוף טרי וטחון
2 כפות מים
כפית מלח
100 גרם מרגרינה
קילו וחצי בשר מס' 2 טחון
4 שיני שום
למרק:
צרור עלי מנגולד
4 עלי כרפס חתוכים
3 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים
3 קישואים קלופים וחתוכים
מיץ מלימון שלם
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כפות שמן
כפית כורכום
צרור כוסברה
כף מרק עוף
פלפל לבן
מלח
אופן ההכנה:
הבצק:
לאחר שטיפת האורז מנחים אותו על מסננת ומייבשים כשעתיים.
טוחנים את האורז במעבד מזון עד שהוא מקבל מרקם של קמח.
מערבבים את קמח האורז ביחד עם החזה עוף ועם מעט מים.
המילוי:
במחבת רחבה מטגנים את הבשר ביחד עם השום ומרגרינה עד שהבשר משחים.
הקובה:
קורצים עיגולים מהבצק של האורז ממלאים בכפית מהמלית של הבשר וסוגרים לצורות של קובה עגול.
מניחים את הקובה בצלחת או תבנית, ניתן גם להקפיא להכין במועד מאוחר יותר.
המרק:
מחממים שני כפות שמן בסיר עמוק.
מניחים את כל הירקות ומטגנים בסיר כ4 דקות תוך כדי ערבוב על מנת שלא ידבקו לסיר.
מוסיפים מים עד כיסוי, את הלימון ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מרתיחים את המים ומורידים לאש נמוכה מבשלים כ20 דקות.
מניחים את כדורי הקובה בעדינות ומבשלים כ30 דקות נוספות.
0 comments: