פרגית ממולאת בשר, ערמונים ושום
קילו בשר פרגית טרי פרוס ונקי משומן.
חצי כפית צ'ילי
כפית שמן זית
כפית סילאן
חצי כוס יין לבן
מלח פלפל
למילוי:
חצי ק"ג בשר מספר 2 טחון
8-10 ערמונים מבושלים
6 שיני שום כתושות
חצי קופסה של גרגרי חומוס
בצל קצוץ דק
שמן קנולה לטיגון
כף פפריקה
מלח
פלפל
תחילה מכינים את המילוי:
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום מטגנים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את הבשר.
כותשים את גרגירי החומוס בעזרת כותש שום ומוסיפים לבשר.
מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומטגנים כ 7 דקות עד שהבשר משחים.
מורידים מהאש ומניחים בצד.
בעזרת פטיש שניצלים מכים קלות את נתחי הפרגית
לוקחים נתח פרגית ומניחים על קרש עבודה.
ממלאים מתערובת הבשר לכל אורכה של הפרגית, מגלגלים וסוגרים באמצעות קיסמים.
במחבת פסים מחממים מעט שמן זית וצורבים את נתחי הפרגית כ4 דקות מכל כיוון.
בקערה עמוקה מערבבים את היין, הסילאן ותבליני הפרגית.
יוצקים מהרוטב לתוך המחבת ומבשלים כמספר דקות מכל צד
מורידים מהאש חותכים לפרוסות ומגישים.


0 comments: