תפוח אדמה ממולא בשר אפוי בתנור

12:51 PM Unknown 0 Comments

8-10 תפוחי קלופים מבושלים למחצה
6 שיני שום חתוכות גס

לרוטב:
חצי כוס יין אדום
כפית דבש
שמן זית בנדיבות
מלח
פלפל
קורט אגוז מוסקט

למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
6 שיני שום כתושות
בצל קצוץ דק
שמן קנולה לטיגון
כף פפריקה
מלח
פלפל

תחילה מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את הבשר, השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ7 דקות עד השחמה .
מניחים בצד עד צינון.

בעזרת כלי מיוחד או סכין דקה מרוקנים את תפוחי האדמה.
חורצים חריצים בגף תפוחי האדמה ומניחים  רבע שן שום בכל חריץ.
ממלאים את תפוחי האדמה בבשר ומניחים בתבנית חסינת חום.


מערבבים את כלל מצרכי הרוטב ובוזקים מעל תפוחי האדמה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ45 דקות עד השחמה


0 comments: