קציצות הודו ברוטב עגבניות של אהובה
קציצות ירקות והודו של אהובה, אין כמו לחזור אחרי יום עבודה קשה ולגלות שמחכה לך סיר עם הקציצות המדהימות האלה ברוטב האדום והלוהט.לקח קצת זמן אבל הוצאתי ממנה את המתכון..ששש..אל תגלו לה!!
מוגש באהבה.
לקציצות:
חצי ק"ג חזה הודו טחון
1 בצל קצוץ דק
חופן פטרוזליה קצוצה
תפוח אדמה מגורד בפומפיה(בחלקה הקטן)
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד
1/3 כוס פירורי לחם
ביצה בגודל L
כף שמן
מלח
פלפל
מצרכי הרוטב:
כוס מים
כף שמן
בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
2 עגבניות מגורדות
200 גרם רסק עגבניות (שתי קופסאות קטנות)
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
כפית כמון
מלח
אופן הכנת הקציצות:
בקערה עמוקה מערבבים את כלל מצרכי הקציצות
לשים היטב עד קבלת מרקם אחיד, יוצרים כדורים ומניחים בצד.
אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה (זהירות לא לשרוף את השום)
מוסיפים את העגבניות, הרסק, והתבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומבשלים עד רתיחה, כאשר הרוטב רתח מוסיפים את הקציצות ומורידים לאש נמוכה.
מערבבים כל 10 דקות, מבשלים כ40 דקות ומורידים מהאש.

0 comments: