עוגת תפוחים מקסימה
מתכון מקורי של ליאת קאדר, ליאת נתנה את הטאצ' האישי שלה בעוגת תפוחים פשוטהוהתוצאה טעימה להפליא, חובה לנסות!!
המתכון מוגש באהבה.
1/4 כוס שמן בכוס מדידה
3 תפוחים גרנדסמיט
חתוכים לקוביות
300 גר קמח ( 2 כוסות מדידה מלאות עד הסוף שטוח
1 ביצה
1 אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1 סוכר וניל
2 כפות קרם וניל/פודינג וניל
כוס חלב ( כוס מדידה)
1/2 כוס סוכר חום
לשכבה העליונה :
6 כפות קמח תופח
6 כפות אבקת סוכר
50 גרם חמאה
הכנה:
בקערה מקציפים ביצה עם סוכר חום וסוכר וניל, מוסיפים חלב , שמן, קמח מנופה ואבקת אפיה ומערבבים עד ליצירת קרם חלק ודביק. בעל מרקם דביק, לא להיבהל.
בקערה אחרת לחתוך את התפוחים לקוביות, להוסיף קינמון ו2 כפות פודינג או קרם וניל וכף סוכר חום ולערבב. לרפד תבנית עם נייר אפייה משומנת ולצקת 1/2 מהתערובת , לצקת 1/2 מתערובת התפוחים ולסדר יפה, 1/2 תערובת התפוחים שנשארה לערבב עם הבלילה שנשארה בקערה ולצקת אותה על התבנית , על התפוחים. לסדר ולשטח בעדינות למשטח ישר.
נכין את השכבה העליונה:
נקח את הקמח , אבקת סוכר וחמאה רכה ( מעט מומסת) ונערבב בעזרת הידיים שיצאו כמו פירורים. לצקת את הפירורים על העוגה ונכניס לתנור 180 מעלות , עד שהקיסם יוצא יבש . מומלץ בחום ובאהבה! ריח קינמון ותפוחים בעל הבית! טעם גן עדן!

0 comments: