מרק בטטה סמיך

1:20 PM Unknown 0 Comments

מרק בטטה.
משולב עם תפוחי אדמה נהדרים.
המרק המושלם לחורף הקריר שיש לנו בחוץ
צלחת מרק רותח מתחת לשמיכה עם בן, בת הזוג או אפילו לבד ממש מחמם הבטן ובעיקר את הלב.

מוגש באהבה

1 בצל גדול קצוץ דק
3-4 בטטות קלופות חתוכות גס
2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים גס
2 שיני שום כתושות
2 כפות אבקת מרק עוף
קורט אגוז מוסקט
2 כפות יין לבן
כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה


מטגנים את הבצל עד שצבעו שקוף, ומוסיפים את הבטטות ותפוחי האדמה
מוסיפים מים עד כיסוי הירקות בכ -5 ס"מ ומביאים לרתיחה, מוסיפים את כל התבלינים ומכסים.
מבשלים על אש בינונית כ- 45 דקות.
מסירים את המכסה ומבשלים עוד כחצי שעה.
טוחנים את המרק במעבד מזון.
מבשלים כחצי שעה נוספת על להבה נמוכה.
ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה.

הסוד הוא בבישול הארוך שאומנם מייגע אך ללא ספק שווה את הטעם הנפלא

0 comments: