יפרח - עלי גפן ממולאים
1/2 קילו אורז פרסי
1 בצל קצוץ דק
צרור כוסברה, קצוצה דק
5 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1 כף מלח
2 כפות שמן
לעלי הגפן
כ25-30 עלי גפן טריים
כף אבקת מרק עוף
2 תפוחי אדמה
3 גזרים
מים
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי הגפן במים פושרים
בקערה רחבה מערבבים את כל מרכיבי המילוי .
על משטח עבודה נקי מניחים עלה גפן ומניחים מעט מהמילוי במרכז העלה.
מקפלים תחילה מהצדדים ולאחר מכן מקפלים בצורת רול מדביקים עם ידיים רטובות בקצוות.
חותכים את התפוחי אדמה והגזרים לעיגולים שווים
בסיר עמוק מניחים תחילה את הגזרים והתפוחי האדמה החתוכים
ועליהם מניחים בעדינות את עלי הגפן באופן שווה ואחיד בסיר ומהדקים מעט לכיוון התחתית.
מוסיפים מים עד כיסוי העלים, את השמן, הלימון והתבלינים.
מרתיחים את המים, מורידים לאש נמוכה ומכסים, מבשלים כשעה ורבע.
בתאבון.

0 comments: