פוקצ`ה איטלקית
מנה איטלקית מנצחת שמעניקה לצמחוניים רגע של נחת
וגם לאלה שאינם.
טעימה נפלאה של ירקות טריים על פוקצ`ה קריספית וטעימה.
מוגש באהבה ענקית
רכיבים:
לבצק
1 קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
3 כוסות מים
3 כפות שמן זית
2 חצילים חתוכים לפרוסות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
2 גמבות חתוכות לרצועות גסות
כוס זיתים מגולענים פרוסים
1 בצל חתוך לפרוסות
מעט בזיליקום
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים של הבצק ולשים כ5 דק'
מתפיחים במקום חמים בעקרה מכוסה כ30 דק'
מוציאים את האוויר מן הבצק המותפח ע"י לישה נוספת חותכים אותו לחתיכות לפי הגודל הרצוי
מתפיחים שוב כ30 דק' ויוצרים צורה עגולה.
יוצרים חורים בעזרת מזלג לאורך כל הבצק.
בינתיים מטגנים את הפרוסות חצילים בשמן עמוק ומניחים בצד.
מניחים על הפוקצ'ה את החצילים המטוגנים , הבצל, הגמבה והזיתים מפזרים שמן זית בנדיבות
ומעל צנוברים
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כ30 דק' לערך עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
בתאבון
0 comments: