לחם קופים ישר מהתנור
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפיות שמרים יבשים2 כפיות סוכר
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס חלב
1 ביצה + חלמון
1/4 כוס שמן זית
100גרם חמאה מומסת
במיקסר לערבב את כל המרכיבים היבשים של הבצק.
להוסיף את הביצה את השמן המים והחלב ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
להניח את הבצק לחצי שעה להכפיל את עצמו.
ללוש את הבצק שוב וליצור כדורים בגודל 4-5 סנטימטר להטביעה כל כדור בתוך החמאה
ולסדר בתבנית אפיה עגולה, להשאיר רווחים בין הכדורים הבצק תופח .
לפזר מעל כדורי הבצק את החמאה שנותרה ,שהכדורים ישחו שהחמאה.
להניח בצד חצי שעה לתפיחה ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 30 דקות.
להוסיף את הביצה את השמן המים והחלב ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
להניח את הבצק לחצי שעה להכפיל את עצמו.
ללוש את הבצק שוב וליצור כדורים בגודל 4-5 סנטימטר להטביעה כל כדור בתוך החמאה
ולסדר בתבנית אפיה עגולה, להשאיר רווחים בין הכדורים הבצק תופח .
לפזר מעל כדורי הבצק את החמאה שנותרה ,שהכדורים ישחו שהחמאה.
להניח בצד חצי שעה לתפיחה ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 30 דקות.
לחמניות יפות [:
ReplyDeleteואגב הערה קטנהאם אפשר [:
הרעיון של לחם קופים זה פיסות קטנות של בצק שמניחים האחת על השניה
הנה ראה כאן [:
http://www.shirley-nemesh.com/tag/%D7%9C%D7%97%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D