חריימה - פילה טונה עם ירקות ברוטב אדום
מצרכים:4 פרוסות פילה טונה.
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם.
1/2 חבילת כוסברה קצוצה.
2 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות.
4 פלפל אדום חריף.
8 שיני שום פרוסים.
1/4 כוס שמן.
1 כף פפריקה מתוקה בשמן.
קורט אגוז מוסקט.
1/4 כף כורכום.
1/4 כף מלח.
2-1/2 כוסות מים.
אופן ההכנה:
מרתיחים את דג הטונה 15 דקות ,בכדי להוריד את כל הקרום הלבן שנוצר מהטונה
מניחים את הטונה בצד עוד להכנת רוטב הדגים בסיר.
מסדרים בסיר שטוח את גרגירי החומוס, הגמבה, פלפל החריף, השום וחצי מכמות הכוסברה.יוצקים כוס מים אחד לתוך הסיר מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כ20 דקות.
מוסיפים לסיר החומוס והפלפלים את נתחי הטונה אשר הרתחתנו במים .מפזרים מעל את שארית הכוסברה. ובקערה נפרדת מערבבים את המים השמן,הפפריקה ,הכורכום והמלח,יוצקים את כל החומרים מעל נתחי הטונה ובשלי עוד 20 דקות.
בתיאבון!

0 comments: