לחנוכה - סופגניות ביס פריכות
סופגניות ביס פריכות, ככה בלי מילוי, פשוט סופגנייה שמתחילה ומסתיימת בביס אחד, פריך, נימוח ומתוק מתוק.מוגש באהבה אין סופית.
חג שמח ומתוק.
כוס וחצי קמח לבן תופח מנופה
2 ביצים
כוס שמן קנולה
3 כפות חלב רגיל/סויה
כף ברנדי
כס ורבע סוכר לבן
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק (ששמן קנולה)
לקישוט:
חצי כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, החלב, הסוכר והמלח.
בקערה נוספת מערבבים את הקמח ביחד עם השמן.
מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח המשומן ומערבלים עד קבלת מרקם אחיד.
חשוב לתת תשומת לב שהבצק אינו דביק מידי, במידה וכן מוסיפים מעט קמח מנופה.
מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כ20 דקות.
אופן הטיגון:
בסיר עמוק מחממים שמן קנולה, חשוב שהשמן לא יהיה רותח מידי ושיהיה בגובה של לפחות 7 ס"מ.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשמנים מעט את הידיים.
גם בשלב זה חשוב לתת תשומת לב שהבצק אינו דביק מידי ובמידה וכן להוסיף עוד מעט קמח מנופה.
קורצים עיגולים בגודל כדור פינג-פונג,
מכניסים את הסופגניות לסיר השמן ומטגנים מספר דקות, לאחר הזהבה הופכים ומטגנים מספר דקות נוספות.
כאשר הסופגניות מוכנות מורידים לצלחת עם נייר סופג.
כאשר השמן נספג מעבירים לצלחת אופנתית ומקשטים באבקת סוכר.
חג שמח.

0 comments: