מוס שוקולד - לאירועים מיוחדים
מוס שוקולד, קינוח קטן ומתוק לכל המשפחה.מוגש באהבה.
2 מכלים שמנת מתוקה
4 חלמונים (צהוב)
4 כפות סוכר
4 כפות מים
קורט מלח
1 כף רום
כפית תמצית וניל
200 גרם שוקולד מריר
להגשה:
50 גרם שוקולד חלב מגורד
אופן ההכנה:
בסיר או קערה חסינת אש טורפים בעדינות את החלמונים, הסוכר, מים ומלח.(ללא הדלקה של האש עדיין)
כעת תערובת ההחלמונים זקוקה לבישול עדין יש לעשות זאת בשיטת בן מארי - מניחים את את הקערה או הסיר עם תערובת החלבונים בתוך סיר מלא מים רתוחים ומבשלים על להבה בינונית.
ממשיכים לטרוף עוד כ5 דקות עד קבלת תערובת סמיכה.
מוסיפים את הרום והתמצית וניל וטורפים כדקה נוספת.
שוברים את השוקולד בסיר קטן ממיסים מעט על אש בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד בעדינות, רק עד שמתקבל מוס אחיד וקצת דליל.
מעבירים את המוס לכוסות אישיות אופנתיות ומקררים לפחות כ4 שעות.
מפזרים מעט שוקולד קצוץ ומגישים

0 comments: