ממולאים לשבת

2:04 AM Unknown 0 Comments


שולחן שבת, כולם מחכים לממולאים שיגיעו לשולחן.
האורז והבשר מקבלים את הארומה של הפלפל והטעם מטריף, מתכון פשוט, עקבו אחרי ההוראות וההנאה מובטחת
מוגש באהבה.


לפלפלים:
5 פלפלים אדומים (גמבה)
5 פלפלים ירוקים
למלית:
חצי ק"ג בשר טחון טרי  (מס' 2)
כף שמן
בצל קצוץ דק
כוס אורז
2 כוסות מים
כף שמן זית
כוס צנוברים
4 שיני שום כתושות
כפית פפריקה
מלח
פלפל

למרק:
1 וחצי ליטר מים
3/4 כוס שמן זית
כף מרק עוף
כפית וחצי כמון
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף סוכר
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
צרור כוסברה קצוץ
 מלח
פלפל

אופן ההכנה:

- חותכים את הפלפלים בראש, מוציאים את תוכן הפלפל, שומרים את ראשי הפלפלים ומניחים בצד.
מכינים את המילוי:
- מבשלים את את האורז חצי בישול - מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת, מוסיפים את המים, מרתיחים, מכסים במכסה עם מגבת ומורידים לאש נמוכה כ10 דקות, מורידים מהאש ומניחים בצד.
- בסיר נוסף מחממים מעט שמן ומטגנים את הבשר עם השום, מוסיפים את הצנוברים והתבלינים.לאחר שהבשר השחים מוסיפים את הבשר לסיר האורז ומערבבים.
- ממלאים את את הפלפלים במלית - חשוב לא לדחוס את המילוי ולהשאיר מעט אוויר בפלפל, מכסים את הפלפלים עם ראשי הפלפל, מניחים בסיר בצורה מסודרת, חשוב לא לדחוס יותר מידי פלפלים בסיר.
- מוסיפים לסיר את מצרכי המרק, אם המים לא מכסים את הפלפלים מוסיפים מים עד כיסוי מניחים על אש גבוהה מרתיחים ולאחר שהמים רתוחים מורידים לאש קטנה ומבשלים כ 40 דקות.
מורידים מהאש, מצננים ומגישים.

0 comments: