לשבועות - רביולי גבינות ברוטב אלפרדו
מתכון היסטרי לרביולי ברוטב אלפרדו, רוטב שמנת ויין מדהים, במיוחד לחג השבועות.מוגש באהבה.
מצרכים:
חבילה של רביולי במילוי גבינה, מומלץ מאוד של חברת "יד מרדכי"
3/4 כוס יין לבן
50 גר' חמאה
כף שמן
1 בצל קצוץ דק
5 שיני שום כתוש
500 מל' שמנת לבישול 16% שומן
כוס חלב
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל
קורט אגוז מוסקט
לקישוט:
מעט פטרוזליה
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת.
אופן ההכנה:
בישול הניוקי במים חמים על פי הוראות היצרן.
להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות.
מוסיפים את החמאה והשום ומטגנים את השום בחמאה כדקה.
מוסיפים את היין ומבשלים כ7 דקות עד שהוא מצטמצם בחצי.
מוסיפים את השמנת ומרתיחים.
כאשר השמנת רתוחה מוסיפים את החלב והתבלינים תוך ערבוב.
מערבבים היטב עד קבלת רוטב מעט סמיך (4-5 דקות בישול על אש נמוכה)
מוסיפים את הרוטב לרביולי ומערבבים היטב, מוזגים לצלחת ומגרדים מעט פרמזן.

0 comments: