בקלאווה אגוזים וקינמון של כרמית דהאן

11:27 AM Unknown 0 Comments

מתכון מרגש של כרמית מ. דהאן, הכי פשוט, הכי טעים.
המתכון קיבל הרבה מחמאות והוא מומלץ בחום על ידי כל מי שהכין...
מוגש באהבה.

מצרכים:

חבילת של עלי בצק פילו
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם אגוזי פקאן
50 גרם שקדים קלויים
4 כפות סוכר
כף של קינמון טחון
ספריי שמן בטעם חמאה (כמובן שלא כל הכמות)

לסירופ:
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
טוחנים גס את השקדים, אגוזי הפקאן והמלך
מערבבים עם 4 כפות סוכר, כף שקדים טחונים דק, כף קינמון 

שמים מקל דק על הדף הבצק ומקפלים את הדף (ראו תמונה) 
משמנים את שאר הדף שמים את המילוי ומגלגלים בזהירות מכווצים משני הצדדים בזהירות כי הבצק מאד עדין
מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה 
משמנים את הבקלאווה שוב בספריי שמן
אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב כ15 דקות לערך.

מכינים את הרוטב - מערבבים את כלל המצרכים היטב ומבשלים על אש קטנה כ7 דקות עד שהסירופ נהיה צמיגי.
מברישים את הבקלאווה וחותכים לאחר צינון.
בתאבון.

0 comments: