חצ`פורי מאפה גרוזיני ממולא בגבינות
עם ביצת עין שסוגרת אותו.
מנה יפה בצורה מדהימה
והטעם שווה ליופי, כל מילה מיותרת.
מוגש באהבה
1 קילו קמח
50 גרם סוכר
30 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
חצי ליטר מים
200 גרם גבינה בולגרית
300 גרם גבינה צהובה
6 ביצים
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הסוכר.
מפוררים את השמרים לתוך הקמח מערבבים היטב ומוסיפים מלח
מוסיפים את המים לתערובת מוסיפים מעט חמאה(כ25 גרם) לשים ומניחים לתפיחה.
מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים אותה בתוך קערה גדולה יותר עם מים חמים למשך 25 דק'
מוציאים מהקערה הגדולה מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכסים שוב בניילון נצמד לעוד 15 דקות.
כאשר הבצק תפח,יוצרים מהבצק בין חמישה לארבעה עיגולים ולאחר מכן מרדדים אותם לעובי של 2 ס"מ.
כעט מגרדים בצד את הגבינה הצהובה והבולגרית.
מניחים מעל כל עיגול בצק 2-3 כפות גבינה מקפלים את דפנות הבצק למרכז ויוצרים צורה של קן ציפורים שוברים ביצה למרכז כל חצ'פורי.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות.
שיהיה בתאבון

0 comments: