קדרת בשר וירקות

10:12 AM Unknown 0 Comments

תבשיל מיוחד לימי החורף
קדרה של בשר וירקות שורש, תענוג.

1 ק"ג בשר מספר 2 , חתוך לקוביות גדולות
חצי כוס יין לבן
2 בצלים חתוכים לקוביות
חתיכת דלעת בינונית חתוכה לקוביות
4 שני שום כתושות
שמן לטיגון
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות.
3 גבעולי סלרי, קצוצים
קופסת שימורים של גרגרי חומוס
כף פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף אבקת מרק עוף
ליטר מים

אופן ההכנה.
בסיר עמוק מחממים את השמן וכאשר הוא חם מטגנים את הבצלים עד שקיפות.
מוסיפים את הבשר וצורבים אותו מכל הכיוונים.
מוסיפים את שיני השום מטגנים כדקה.
מוסיפים את היין ומבשלים מספר דקות.
מוסיפים את המים(המים צריכים לכסות את הירקות - אם חסר להוסיף) ולאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הירקות, מרתיחים את המים וכשהמים רתוחים מורידים לאש נמוכה.
מבשלים כשעתיים ומורידים מהאש.

0 comments: