אושפלאו חורפי
תבשיל אדיר!! מהמבטח הבוכרי, הפעם יש פה כמה תוספות שהן לא מהמתכון המקורי אבל נותנים טוויסט נחמד ואווירה חורפית, מקווה שתאהבו.מוגש באהבה
מצרכים:
4 בצלים גדולים פרוסים דק
1/2 כוס שמן
1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
8 גזרים קלופים
1/2 כף כמון
3 נעצי ציפורן
1 כוס פטריות פרוסות
4שזיפים שחורים מיובשים
2 \1 כוס צימוקים בהירים
1 כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר חום
2 ראשי שום שלמים
3 כוסות אורז
אופן ההכנה:
חותכים את הגזר לפרוסות אלכסוניות .
לשטוף היטב את האורז תחת מים זורמים.
לטגן בסיר את הבצל עד אשר נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר כבש ומשחימים כ-10דקות. ולרוקן לקערה.
לרפד במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר ולהוסיף לסיר את הבשר , מפזרים מעל פלפל שחור ומעט מלח,צימוקים,שזיפים,שום,וכמון מכסים בשארית הגזר מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים ומבשלים 20 דקות.
לערבב את האורז עם כף מלח והסוכר החום ולהוסיף לסיר.
להוסיף את שארית המים .מביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מדי פעם מערבבים רק את שכבת האורז . כך ששאר השכבות לא יפגעו.
בשלב זה נשארים מעט מים בסיר.
עם יש יותר מדי מים להניח להתבשל עוד מעט
לכסות את הסיר היטב (פשוט לאטום עם ניר אלומיניום ומעל את המכסה) מבשלים עוד
כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים ומשאירים 10 דקות נוספות מכוסה לאחר כבוי האש.
הרגע הכי בכל בישול האוש פלואו הגיע, להפוך את הסיר על מגש הגשה, בזהירות שלא יתפרק.
טיפ קטן להניח את הסיר החם על מטלית רטובה 5 דקות בכדי שהכול יתנתק מהתחתית,
אפשר לערבב בזהירות ולהניח בצלחת הגשה מרכזית.
בתאבון

0 comments: