תבשיל בקר עם ירקות שורש ברוטב יין אדום

1:06 PM Unknown 0 Comments

תבשיל מדהים לימי החורף הקרים
מוגש באהבה.

כף שמן קנולה
רבע כוס שמן זית
קילו כתף עגל חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ דק
3 בצלים חתוכים לקוביות גסות
2 כוסות מים
300 גרם פטריות שמפניון (שתי סלסלאות)
3 גזרים חתוכים לעיגולים
800 מ"ל יין אדום חצי יבש (4 כוסות)
כפית אבקת מרק עוף
חבילה קטנה של רסק עגבניות
2 כפיות סוכר חום
2 שיני שום שלמות
6 שיני שום קלופות
2 כפיות מלח
פלפל גרוס
קורט אגוז מוזקט

בסיר רחב מחחמים את השמן קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות.
מוסיפים
את השמן זית ומטגנים את הפטריות, הבשר,שלושת הבצלים והגזר ומטגנים עד הזהבה של הבשר.
מוסיפים את היין וממשיכים לטגן כ3 דקות נוספות.
מוסיפים את רסק העגבניות,השום, התבלינים והמים ומערבבים היטב עד רתיחת המים..
מורידים לאש הכי נמוכה ומבשלים כשעה וחצי נוספות.

0 comments: