סושי בייתי מדהים וכשר, מתכון + וידאו
המתכון לסושי כשרהמצרכים לעשרה רולים
500 גרם אורז לסושי (האורז מכפיל את עצמו בבישול)
לתיבול האורז: 50 מ"ל מירין, 50 גרם סוכר (רבע כוס), 1/4 כפית מלח, 35 מ"ל חומץ אורז.
5 אצות נורי (חצי אצה לכל רול), או 10 לרולים גדולים
600 גרם דגים טריים - סלמון, טונה, בס ואינטיאס
חצי קילו ירקות, טריים ומבושלים
להגשה: ג'ינג'ר כבוש, ווסאבי, רוטב סויה
כלים:
סיר לבישול האורז
קערה לאורז
קערה למים קרים
מחצלת לגלגול סושי
סכין חדה
קעריות לרוטב הסויה
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז במים 20 דקות ביחס של 1:1.1 (על כל קילו אורז קילו ו-100 גרם מים). משאירים בסיר מכוסה 10 דקות אחרי גמר הבישול. מכינים את הרוטב: מחממים את המירין, מוסיפים סוכר ומלח ומכבים את האש. מוסיפים חומץ אורז. מערבבים מיד עם האורז החם. חוצים את האצות לשניים בעזרת סכין חדה וארוכה. מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן קטן של אורז ומשטחים באופן אחיד על הצד המפוספס של האצה. מסדרים לאורך האצה, הופכים את האצה ומניחים את הדגים והירקות. מגלגלים בעדינות וחותכים ל-6-8 יחידות.
מגישים מיד עם ג'ינג'ר כבוש, ווסאבי ורוטב סויה איכותי.

0 comments: