פלפלים ממולאים בבשר ואורז בסמטי בתנור
מצרכים:
10 פלפלים אדומים
למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון טרי (מס' 2)
כף שמן
בצל קצוץ דק
כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים
כף שמן זית
כוס צנוברים
4 שיני שום כתושות
כפית פפריקה
מלח
פלפל
רוטב:
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
בצל חתוך לקוביות
כף פפריקה
6 שיני שום שלמות
כפית א. מרק עוף
פלפל שחור גרוס
מלח
חוצים כל פלפל בחלקו העליות ומניחים בצד.
מבשלים את האורז :
מטגנים את הבצל המטוגן עד הזהבה
מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את המים, מרתיחים ומורידים לאש קטנה כ12 דקות
בסיר נפרד מחממים שמן זית, מטגנים את השום הכתוש כדקה ומוסיפים את הצנוברים.
מטגנים כדקה נוספת ומוסיפים את הבשר והתבלינים , מטגנים כ7 דקות ומערבבים מפעם לפעם.
מורידים את הבשר מהאש ומערבבים אותו עם האורז.
ממלאים כל פלפל באורז עד קו החיתוך, מכסים ומניחים בתבנית חסינת חום.
בקערה עמוקה מערבבים את כלל מצרכי הרוטב ומפזים את הרוטב באופן שווה.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דקות עד שהפלפלים רכים.


0 comments: