פסטה פנה ברוטב רוזה - שמנת ועגבניות

10:30 AM Unknown 0 Comments

ברוך הבא לאיטליה, מתכון איטלקי משגע הישר מהמטבח של מרקו פליאני ברובע היהודי של רומא.
אז תודה למרקו וקדימה למטבח.
מוגש באהבה.

מצרכים:

500 גרם פסטה פנה
ליטר וחצי מים (לבישול הפסטה)
2 חבילות שמנת לבישול 15 % שומן
1 בצל קצוץ
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
30 גרם חמאה(שליש חבילה קטנה)
חצי כוס יין לבן
חבילה קטנה של רסק עגבניות( 100 גרם)
עגבניה מגורדת בפומפיה
מלח
פלפל

מבשלים:

מבשלים את הפסטה במים רתוחים ומניחים בצד.
בינתיים מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל בחמאה עד שקיפות.
מוסיפים את השמן זית,מטגנים את השום כדקה ומוסיפים את העגבניה ומבשלים כדקה נוספת.
מוסיפים את רסק והיין ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמנת מרתיחים ומורידים לאש נמוכה ומבשלים שבע דקות.
מורידים מהאש, מוסיפים את הרוטב לפסטה ומערבבים.
מוגש באהבה.

0 comments: