דגים בנוסח עירקי – "סלונה"
מתכון מדהים שמזוהה עם המטבח העירקי, מתיקות עם חמיצות מעודנת, פשוט מנה מנצחתמוגש באהבה.
מצרכים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
קורט מלח
1/2 לימון סחוט
קורט פלפל שחור
1 כוס מים
1/2 ק"ג דג קרפיון
מעט שמן טיגון
2 בצלים
3 עגבניות
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
משרים את הדגים במלח, מיץ לימון למשך שעה. חותכים את הבצלים לטבעות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו קלות .
חותכים את העגבניות לפרוסות ומניחים על הבצל המטוגן ומניחים את הדגים עליהם.
להכנת הרוטב – מערבבים את רסק העגבניות עם הפפריקה, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוס מים מוזגים את הרוטב על הדגים ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה או אופים בתנור.

0 comments: