כרוב ממולא

12:05 PM Unknown 0 Comments

מתכון אדיר לכרוב ממולא, עקבו אחרי ההוראות וההנאה מובטחת
מומלץ לארוחה חגיגית רק עם האנשים שאתם אוהבים
מוגש באהבה

שני כרובים בינוניים
למלית:
חצי ק"ג בשר טחון טרי
50 גרם שומן כבש קצוץ
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
צרור כוסברה קצוץ דק
כף שמן
בצל קצוץ דק
כוס אורז
2 כוסות מים
4 שיני שום כתושות
כפית פפריקה
מלח
פלפל

למרק:
1 וחצי ליטר מים
3/4 כוס שמן זית
כף מרק עוף
כפית וחצי כמון
1/2 כוס מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
 מלח
פלפל

אופן ההכנה:

מפרידים את עלי הכרובים , שוטפים היטב ומניחים בנייר סופג.
מכינים את המילוי:
- מבשלים את את האורז חצי בישול - מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה נוספת, מוסיפים את המים, מרתיחים, מכסים במכסה עם מגבת ומורידים לאש נמוכה כ10 דקות, מורידים מהאש ומניחים בצד.
- בסיר נוסף מחממים מעט שמן ומטגנים את הבשר עם השום ושומן הכבש, מוסיפים את הכוסברה והתבלינים ומערבבים היטב.לאחר שהבשר השחים מוסיפים את הבשר לסיר האורז ומערבבים.
- ממלאים את את הכרוב במלית - מניחים כף מהמלית במרכז עלה הכרוב חשוב לא לדחוס את המילוי ולהשאיר מעט אוויר בכרוב, סוגרים בקצוות ומגלגלים, מניחים בסיר בצורה מסודרת, חשוב לא לדחוס יותר מידי בסיר ולהשאיר מעט מרווח.
- מוסיפים לסיר את מצרכי המרק, אם המים לא מכסים את הכרוב מוסיפים מים עד כיסוי מניחים על אש גבוהה מרתיחים ולאחר שהמים רתוחים מורידים לאש קטנה ומבשלים כ 40 דקות.
מורידים מהאש, מצננים ומגישים.

0 comments: