תבשיל כבש וירקות שורש
מצרכים:
קילו בשר כבש טרי חתוך לקוביות גסות
1/4 כוס שמן זית
10 שיני שום מקולפות ושלמות
4 שיני שום כתושות
3 בצלים חתוכים לרבעים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות
3 גזרים חתוכים לעיגולים
2 עלי מרווה
קורט אגוז מוסקט
2 כפות דבש
כפית פלפל לבן
מלח
2 כוסות יין לבן
2 כוסות מים
צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת פסים. מטגנים את קוביות הכבש מכל הכיוונים עד השחמה ומורידים את הבשר מהאש. בסיר עמוק מטגנים את הבצל עד השחמה מוסיפים את הירקות ומטגנים כ5 דקות תוך ערבוב, מוסיפים את השום, עלי מרווה והדבש ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את היין עם התבלינים, מרתיחים ומניחים את הבשר בסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשהסיר מכוסה כרבע שעה, מוסיפים את המים, מרתיחים, ושוב מורידים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי, מספר דקות לפני שמורידים מהאש מוסיפים את צרור הפטרוזיליה.
מגישים למרכז השולחן.
קילו בשר כבש טרי חתוך לקוביות גסות
1/4 כוס שמן זית
10 שיני שום מקולפות ושלמות
4 שיני שום כתושות
3 בצלים חתוכים לרבעים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות
3 גזרים חתוכים לעיגולים
2 עלי מרווה
קורט אגוז מוסקט
2 כפות דבש
כפית פלפל לבן
מלח
2 כוסות יין לבן
2 כוסות מים
צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת פסים. מטגנים את קוביות הכבש מכל הכיוונים עד השחמה ומורידים את הבשר מהאש. בסיר עמוק מטגנים את הבצל עד השחמה מוסיפים את הירקות ומטגנים כ5 דקות תוך ערבוב, מוסיפים את השום, עלי מרווה והדבש ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את היין עם התבלינים, מרתיחים ומניחים את הבשר בסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשהסיר מכוסה כרבע שעה, מוסיפים את המים, מרתיחים, ושוב מורידים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי, מספר דקות לפני שמורידים מהאש מוסיפים את צרור הפטרוזיליה.
מגישים למרכז השולחן.
0 comments: